Tuesday 7 June 2016

Place De La Concorde

There are quite a number of public squares in Paris, but one of them stands out. Place de la Concorde is located in the eight arrondissement of the city to the east of Champs-Élysées, an area where plenty of locals and tourists visit as well. If you’re searching for what to do in Paris, this square is a must-visit. It is actually the largest public square in the French capital with a total area of 8.64 hectares or 21.3 acres. It is a perfect place to go for a walk, breathe in fresh air, look at passers-by and take photos touristtube.com.

Concorde Paris has a rich history dating back to the 1700’s when it was designed by Ange-Jacques Gabriel. If you look at Place de la Concorde from above, you will see its magnificence wrapped in an octagon shape. To its east is the Tuileries Garden, another famous tourist attraction. Other notable attractions that you can visit when looking for what to do in Paris just close to the Concorde are the Rue Royal, two stone buildings that surround it—the French Naval Ministry and the Hotel de Crillon, the Seine River. The Pont de la Concorde, a historical bridge built also in the 1700’s crosses the River Seine which takes you to the French National Assembly at the Palais Bourbon.

The Obelisk is the main highlight of the Place de la Concorde. It stands tall in the middle of the square and looks amazingly beautiful especially at night. It was a gift from the Egyptian government to France in 1829. It was King Louis Philippe who ordered to place it in the center of the Concorde Paris. This 75-foot obelisk is a star among tourists, and you shouldn’t miss out taking photos on this spot touristtube.com.

More highlights of the Place de la Concorde are its fountains and statues. In fact, there is a statue placed on each corner of the square, which represents cities of France—Strasbourg, Rouen, Nantes, Lyon, Lille, Marseille, Bordeaux and Brest. These were initially placed in the square by Jacob Ignaz Hittorf in 1836. It was Hittorf as well who designed the two fountains in Concorde Paris.

These two monumental fountains at the Place de la Concorde are also known as the Fontaines de la Concorde. These are the Fountain of River Commerce and Navigation and the Fountain of Maritime Navigation. If you take photos at a specific angle, you can get a backdrop of the magnificent historical building in the background and in some angles, especially during day time, you can get a backdrop of the Eiffel Tower in the distance touristtube.com.

If you are searching for what to do in Paris, the Place de la Concorde is a must-visit. Wear comfy shoes and have enough batteries and memory on your camera as you will definitely have a grand time in this location.
Contact Us:

8 comments:

  1. görünümlü Mobil Gabile sohbet odalari yeri bulunmadığı yerine karşınızdakini görme baht yok bu nedenden dolayı sohbet odalari sohbet odalari severler bu nedenden dolayı defa tedirgin davranmakta düzeyli sohbet odalari yeri mi acaba internet sayfası sebep die insanların akıllarında sual işareti oluşmakta burada döneme girmekte

    ReplyDelete
  2. Sunmaktayız dostlar sizlerde girip derhal yazışmaya cet yapmaya başka bir deyişle tabiri caizse sanal dilinde chat sohbet etmek yerine sitemize süratli Gabile Mobil tek şeklinde sağlamak yapıp onlar ile yazılar yazmaya ve paylaşımlarda bulunmak yerine henüz ne bekliyorsunuz bizler sizler yerine sosyeteyi bu sitede tek araya getirdik dostlar şimdi sanal alemde sitemize sağlamak yaptığınız vakit ben şuyum ben buyum karakterlerinde ve Nickler ile sizlere kimi sözler söyleyebilirler ya da,

    ReplyDelete
  3. Temennimiz bundan sonrada hepimiz el ele vererek daha iyi yerlere geleceğimizden eminiz Mobil mobil sohbet Mobil mobil sohbet Siteleri bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkürlerini verir tüm mobil sohbet mobil sohbet siteleri kullanıcılarını sevgi dolu güvenilir seviyeli iletişimlerin kurulduğu kalitede sınır tanımayan sitelerimize davet eder saygılarımızı sunarız,esen kalın hoş kalın. Türkiye’nin En iyi, En Seviyeli, En Kaliteli mobil sohbet Kişilerin Sitesi olan mobil sohbet Gabile Chat Kişilerin Sitemiz Gece Gündüz Demeden 7-24 mobil sohbet Kişilerin imkanlari ile hizmetlerinizde olup, hizmetlerimiz devam edicektir. Tek Aşk adına, tek arkadaşlik adına, tek dostluk adına el ele verdik sitemizi faaliyete geçirmis olduk. 2010 yilindan sonrasında mobil sohbet Kişilerin sitelerimiz aktif olup Dünya’nin her yerinden girebilir yep yeni dostluklarla tanişma imkanlarini sağliyabilirsiniz.

    ReplyDelete
  4. binlerce kullanıcı ile Canlı Okey Oyna güzel zamanlar geçirin.

    ReplyDelete
  5. Sanal Okey Okey Siteleri sizlerin ve arkadaşlarınız en uğrak noktası olduktan ardından sevdikleriniz ve yeni kuracağınız dostluklar ile sizlerde daha çok henüz kalifiye ve içten vakitler geçirmek yerine sohbet kanalımızı ziyaret ederek daha çok henüz kalifiye ve sevgi dolu vakitler geçirebilirsiniz. Neticede sizlerin her vakit yerine kalıcı dostluklar ile sürdüre bileceğiniz tek oyun platformu. Sanal Okey Yeni şahıslar ile sizlerde okey oynamak ve vakit geçirmek dilerseniz her vakit yerine azalık sistemi eşliğinde güzel ve kalifiye ortamlarda okey oynamak ve henüz kalifiye vakitler geçirmek yerine okey sitemize sağlamak yapabilirsiniz.

    ReplyDelete
  6. Sırada el açma ve oyunu sonlandırma hamleleri bulunuyor. Okeyde elinizi bitirmeniz yerine elinizdeki bütün perlerin okey kaidelerine makul nizami tek şeklinde dizilmesi ve nihai taşı yere atarak ıstakanızdaki perleri oyunculara göstermeniz gereklidir. Şayet çifte gitti iseniz, 7 gelenek çift yapmanız gerekmekte. Normal oyun modülünü seçenek etti iseniz, elinizdeki bütün taşların sıralanması gerekmektedir. Okey atacaksanız, bitme taşı olarak okey taşı yere atılır. Bu atılım başka oyunculardan 2 kat çok ceza puanı mananına gelmektedir. Okey Salonları
    İlk evvel elindeki bütün taşları per yapmış futbolcu, o elin galibi sayılır. Okey, oyun başlamadan evvel tespit edilen tek ceza puanı tabelası içinde gelişir.

    ReplyDelete
  7. Türkiye de Aut çıkma yasağı olmasından kaynaklı canı sıkılan okey oynayabilir. Canlı Okey Siteleri Okey oynarken ayrı vakitte dönemin sebep geçtiğini anlamıyorsunuz okey oynamanın ne kadar eğlenceli tek baht oyunu olduğunu o vakit anlam vereceksiniz okey mekan bütün yeni okey taşları ile salonumuza renk katmıştır. Bu renkli bölge da bütün okey seven kişilerin salonumuzda para ödemeden sağlamak yapılabilir istediğiniz kadar oyun oynaya bilirsiniz.

    ReplyDelete
  8. Elisa Okey sitemize hoş geldiniz. Siz okey severlerin okey oyunu oynaması ve de okey oynarken radyo dinleyip sevdiklerinizle birlikte sevgi dolu tek ortamda eğlenmenizi sağlamak emeliyle heyetmiş olan elisaokey.com sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden kaynaklı teşekkür ederiz. Bedava Okey Parasız okey oynayabildiğiniz okey salonumuzda kendisine ve çevresine hürmetli kıymetli yönetici arkadaşların kontrolünde olup gönül rahatlığı ile kahvehaneye gitmeden işlek okey oyuncularıyla evinizin ısısında okey salonumuzda eğlenebilirsiniz.

    ReplyDelete